Toimit uutispäällikkönä itse päättämässäsi lehdessä tai tv-kanavalla. Kerro, minkä median uutispäällikkö olet ja valitse seuraavista uutisista kolme tärkeintä. Perustele ratkaisusi.

 

 Ähtärin kaupungintalolla pommiuhka  (igmishenkiä vaarassa)

 Ilmastonmuutos etenee  (koskee kaikkia meitä)

 Lasten tehohoitoito vaarassa (vetoaa tunteisiin)

 

 

 

 Kirjoita uutinen siitä, että koulumme opiskelija Kalle Kettu on voittanut valtakunnallisen Taitaja-kilpailun, joka järjestettiin Ähtärissä. Hän opiskelee omalla alallasi ja on tehnyt kisoissa oman alasi työn. Kerro, mitä hän on tehnyt ja kuvaile lopputulosta. Hänen mukanaan kilpailupaikalla oli opettaja X. Elävöitä juttua Kallen ja opettajan haastattelulla. Keksi uutiselle iskevä otsikko.

Missä mediassa juttusi voitaisiin julkaista

 

                                                  Ähtärinjärven Uutisnuotta

              Taitaja-voitto Ähtäriin

Ähtäriläinen Kalle Kettu vouitti valtakunnallisen taitaja-kilpailussa ensimmäisen palkinnon talonrakennusalan-osakilpailussa. Kilpailutyönä hän muurasi varaavan takan ja leivinuunin. Kilpailussa tukena ja ohjaajana oli lehtori Keijo Vähämaa.

Lehtori Vähämaa kertoi Taitaja-kilpailujen olevan hyvä ponnahduslauta nuorelle työelämään. Erityisesti hän kertoi ihailleensa kilpailun aikana opiskelija ketun rauhallista työskentelyä. opiskelija Kettu sanoi,että ei jännittänyt kilpailua,vaan meni hakemaan voittoa. Ammattikoulun jälkeen hän on ajatellut mennä kotikylän rakennusfirmaaan töihin,jonka jälkeen aikoo yrittäjäksi.